Пловдивски студенти организират кампания "Празнувай отговорно"

07:21, 02 дек 15 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на 8 декември студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив отново организират кампания "Празнувай отговорно". Тя стартира днес от 9 ч. и ще продължи до студентския празник, съобщиха от висшето училище.

Кампанията се провежда по инициатива на Студентския съвет, като с нея възпитаниците на университета призовават всички свои колеги в страната да шофират разумно.

Младите хора се обръщат към приятелите си, участници в движението, да бъдат по-внимателни на пътя. Те им напомнят да не пренебрегват няколко важни правила като "4 зимни гуми, 7 секунди за колана и 8 часа, за да изтрезнеят", които могат да спасят живота им.

Студентската инициатива беше подкрепена миналата година от академичното ръководство на УХТ, Областната дирекция на МВР, отдел "Охранителна полиция“ и сектор "Пътна полиция".

"Удовлетворен съм, че студентите продължават кампанията. Радва ме фактът, че в нашия университет има млади хора, които мислят отговорно за своите колеги и приятели. Подкрепям ги не само като ректор, но и като родител", заяви ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама