БЧК-Разград набира средства за топъл обяд на деца в риск

07:34, 02 дек 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира Коледната благотворителна кампания на Българския Червен кръст за осигуряване на безплатен обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и деца на самотни родители, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.

Гражданите ще имат възможност да направят дарения в благотворителните кутии на БЧК, разположени в магазин "Кауфланд" в Разград.

Финансовите постъпления ще бъдат предоставени за програма "Топъл обяд". По нея през учебната 2015/2016г. БЧК-Разград в партньорство с общините Завет и Лозница ще подсигури топла храна на 40 деца от социално слаби семейства и в неравностойно положение от ПГЗ „А.Тимирязев” и ПГЗВМ „Ал.Стамболийски”.

Всеки, който желае да помогне на дете в нужда и дари топъл обяд на стойност 2 лева, може да се включи в кампанията в магазин „Кауфланд".

Съвместната инициатива на БЧК и търговската верига се провежда за шеста поредна година. Досега, за 5 години, чрез „Кауфланд" българските граждани са предоставили в помощ на уязвими деца 200 894 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама