Общинският съвет на Варна се структурира пренареден

07:42, 02 дек 15 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият общински съвет (ОбС) на Варна трябва да се структурира на второто си пленарно заседание, което ще се проведе днес. Предстои местните парламентаристи да изберат председателски съвет на ОбС, както и членове и председатели на постоянни, временни и специализирани комисии.

Според политически анализатори Общинският съвет се е пренаредил (по групи) още преди да се е структурирал. Причината е, че на първата сесия градският парламент се сдоби с първия си независим член – Чавдар Трифонов. Дни преди второто заседание същия ход предприе и съветникът от листата на "Живот за Варна” Божидар Чапаров, който е бивш директор на пристанището в града.

"Считам, че е време да се направи опит личните амбиции и междуличностни конфликти в града да бъдат потушени и Варна да бъде превърната в кауза. Ето защо, след като на 11 ноември положих клетва да работя за интересите на Варна и варненци, ставам независим общински съветник и инициирам създаване на група "Граждани и експерти за Варна“ в Общинския съвет. Желанието ми е групата да се изгради върху обща платформа, съответстваща на вижданията и познанието относно управлението и икономиката на града и възможните перспективи за развитие на Варна”, написа Божидар Чапаров в декларация до медиите.

Междувременно са започнали кулоарните залагания през кого от "независимите“ общински съветници ще се пробва да пробие новата формация на Слави Трифонов, чиито структури вече са в процес на трескава подготовка, научи сайтът vnews.bg.

След като като се структурират, местните избраници трябва да гласуват годишни поименни награди за изявени студенти от варненските вузове, да решат дали да отпуснат финансови средства за дейности и изследвания по асистирана репродукция, както и дали да увеличат капитала на онкодиспансера. Една от последните точки в проекта за дневен ред е вземане на решение за телевизионно излъчване на заседанията на Общинския съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама