Министрите одобряват допълнителни разходи по бюджета на МВР

07:48, 02 дек 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще представи в Министерския съвет проект на решение за приемане на отчета за 2014 г. и 2015 г. за мониторинг на изпълнението на Националната стратегия за демографско развитие на България.

Припомняме, че в края на ноември социалният министър организира конференция, на която бяха представени данните от  изследването за демографското развитие на България за периода 2012-2030 г. От доклада стана ясно, че страната ни държи високи позиции сред възрастовата смъртност при мъжете. У нас все повече представители на силния пол умират около 45-годишна възраст, обясниха тогава експертите от БАН.

Няколко бяха предложенията за справяне с отрицателния прираст в България. Едното от тях е свързано с трите групи болести с най-голяма смъртност – сърдечните заболявания, онкологичните и катастрофите на пътя. Тогава Калфин заяви, че болестите с най-голям риск трябва задължително да влязат в здравната реформа.

Подобряване качеството на живот е другият начин за намаляване на смъртността у нас, коментираха експертите. Според тях влиянието на този фактор може да се намали с по-гъвкаво работно време, стимулиране на работещите родители чрез отстъпки в данъците им и задължително здравно осигуряване на бъдещите майки.

На редовното си заседание днес министрите ще одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи, както и промени на утвърдените разходи по области на политики на външното министерство и Министерството на земеделието и храните.

По предложение на просветния министър Тодор Танев ще бъде приет и актуализиран списък на защитените училища в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама