Пловдивчани гледат филма "Народен дом на терора" в център "Тракарт"

08:44, 02 дек 15 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Документалният филм "Народен дом на терора" ще бъде представен днес в Пловдив. Първата прожекция е от 11.30 ч. в културен център "Тракарт" в подлеза преди тунела, а втората-от 19 ч. в "Лъки Дом на киното" от 19 ч. в рамките на конкурсната програма на фестивала "Златен ритон".

Филмът е разтърсващ разказ за 9 септември и 100-годишната история на една колкото емблематична, толкова и обвита в мистерия софийска сграда-бившата дирекция на милицията и полицията на столичния Лъвов мост.

"Народен дом на терора" проследява забравени събития от времето, когато са били съсипани хиляди човешки съдби. Продуцент, сценарист и режисьор на проекта е Стойчо Шишков-едно от най-големите имена в българското кино.

Чрез поредица от имена, факти, документи, разкази и свидетелства авторът хвърля светлина върху случилото се преди и след 9 септември 1944 г. На показ са извадени редица дълбоко заровени проблематики, които са в основата на множество съвременни политически и социални казуси.

"Младото поколение трябва да разбере кой, кога и какво е направил в полза или вреда на България, защото само по този начин можем да проследим причинно-следствените връзки и да осмислим от къде тръгват толкова много неща, които резонират и днес, променяйки нашето настояще", споделя Стойчо Шишков.

Оператор на филма е Мартин Димитров, а композитор на музиката е Ценко Минкин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама