Лекарите от пловдивския ТЕЛК оттеглиха предизвестията си за напускане, засега

10:20, 02 дек 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекарите от ТЕЛК в Пловдив засега са оттеглили предизвестията си за напускане, съобщи д-р Райна Ангелова, административен отговорник на ТЕЛК - Пловдив, цитиран от Радио "Фокус".

Срокът на предизвестията за напускане на работа, които медиците подадоха, трябваше да изтекат на 5 декември. В петък е имало нарочна среща с директора на МБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов и директора на РЗИ д-р Ваня Манчева – Танчева, на която лекарите са получили уверението, че нещата са задвижени на ниво Парламентарна комисия по здравеопазването.

"Внесено е предложението за промени в Наредбата за експертизата и за промени в чл. 110 от Кодекса за социално осигуряване, който визира виновностно поведение на лекарите при така наречената "неправилна оценка" и плащане на "нанесените щети" на НОИ", заяви д-р Ангелова. Тя поясни, че техните искания са били да спрат плащанията по обжалваните решения, а не, че не искат контрол.

"Това е нашето искане, нямаме особени претенции за заплати, нито е показност", добави тя. При втори ревизионен акт и ако НОИ не изчака, за да влязат в действие тези законодателни промени и продължат с актовете, то лекарите от ТЕЛК в Пловдив ще напуснат без предизвестие солидарно още на следващия ден. В момента лекарите работят, не са прекъсвали работа.

В началото на миналия месец 15 от общо 18 лекари от пловдивския ТЕЛК подадоха едномесечни предизвестия за напускане на работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама