Ученичка от Шумен 15-ти ден в кома след алкохол и „чай” за пушене

10:35, 02 дек 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишната ученичка от Шумен Теодора вече 15-ти ден е в кома след алкохол и „чай” за пушене.

Във фаталния ден 16-годишната Теодора поканила неин съученик на гости, разказва Нова телевизия. Пийнали малко мента, вино, пушили, докато бабата на момичето – Николинка, била в съседната стая.

„Момчето дойде при мен в моята стая и вика: Бабо, Тедка падна, изхърка. Питах пушихте ли, каза – пушихме”, разказва бабата.

Лекарите от Бърза помощ намерили Теодора в безпомощно състояние. „В състояние на клинична смърт, без сърдечна дейност и без дишане. Пораженията, които са върху централната нервна система са твърде сериозни”, каза токсикологът в  МБАЛ-Шумен д-р Петко Загорчев.

В кръвта на момичето не са открити следи от наркотици, но лекарите са категорични, че комата не е причинена от алкохол. Подозират, че Теодора е пушила от така наречения „весел чай”, който е хит сред тийнейджърите и е изместил марихуаната.

„Проблемът е, че в момента в България се шири така наречената дизайнерска дрога. По своя химичен състав тя е с една непостоянна химична структура, поради което апаратите, които работят на база софтуер на познати химични молекули, не могат да диагностицират наркотик, ако той не съществува в софтуера”, обяснява д-р Петко Загорчев.

„Ако марихуаната просто глади мозъка дизайнерската дрога го изгаря като жарава”, предупреждава той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама