"Обществен съвет Русе" със сигнали до Московски и местната власт за проблеми с градския транспорт

10:53, 02 дек 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"През последните години наблюдаваме сериозни проблеми в организацията на обществения транспорт в Русе, които продължават да бъдат нерешени и поставят нас, гражданите, в изключително нелепи и неприятни ситуации", заявяват от "Обществен съвет Русе" в писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, до областния управител, кмета и председателя на Общинския съвет в Русе, както и до началника на Областен отдел "Автомобилна администрация", което бе разпространено и до медиите.

От гражданската група са категорични, че общественият транспорт не е удобен за хора, работещи на три смени или на въртящ се график. В тази връзкза те подкрепят твърденията си с примери, които оставят част от русенци, работещи в някои от големите предприятия в града без удобен транспорт преди и след работа.

Освен това се пита и за по-сериозен контрол за разпространението на билетите, както и за спазването на разписанията от страна на фирмите - изпълнители.

В тази връзка от "Обществен съвет Русе" са заявили редица препоръки, сред които - да се открие телефон с Центъра за подаване на сигнали, на които да се реагира на момента; да не се допуска в обществения транспорт грубо отношение към пътниците и заплахи за нанасяне на побой, да се променят разписанията така, че всички работещи да могат да ползват нормален обществен транспорт; да се актуализират автобусните спирки в кв. "Долапите" и "Дружба2"; да се създадат автобусни линии, свързващи различни части на града с Градските хали и Гранд хотел "Рига", да се увеличат линиите, движещи се към Дунав мост; на електронните табели по спирките да се отчита маршрут и време до пристигане на съответната линия; след 19 ч. да се осигури достатъчен интензитет на обществения транспорт; както и задължително подновяване на автопарка с по-големи и удобни автобуси.

"Надяваме се на истинска интеграция на Градският транспорт в гр.Русе, адекватна намеса на съответните органи и работещи разписания на автобусите до 24.00 часа, както би следвало да е в 21 век!", заявяват още от "Обществен съвет Русе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама