Искат конфискация на имущество на Христо Бисеров за 2 млн. лв.

10:58, 02 дек 15 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла в съда иск за отнемане на имущество и срещу бившия зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров. Това каза председателят на комисията Пламен Георгиев пред БНР.

„За господин Бисеров вече производството е внесено в съда“, каза Георгиев. „Цената на иска е 1 980 000 лева, като реално обезпеченото имущество е на по-ниска стойност. Господин Бисеров сътрудничеше и част от нещата, които той подаде пред нас, бяха уважени.“ 

Пламен Георгиев  напомни, че производствата за отнемане на незаконно придобито имущество не зависят от изхода на наказателните дела срещу проверяваните лица.

„Дори и те да бъдат оправдани по повдигнатите им обвинения, е напълно възможно да се стигне до отнемане на имуществото им, ако се окаже, че то няма законен произход“, уточни Георгиев.

Припомняме, че вчера съдебният състав на Софийския градски съд (СГС) оправда Бисеров и по трите обвинения срещу него.

Той беше подсъдим за неплатени данъци в размер на 26 хил. лв., за недекларирани сделки с валута и за недекларирани пред Сметната палата сметки в швейцарската банка „Креди адис“. Първоначално Бисеров имаше обвинение и за пране на пари заедно със сина си Ивайло Главинков, но впоследствие то отпадна, а материалите за Главинков бяха отделени в друго дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама