През 2016 г. няма да се увеличават местни данъци и такси в Добрич

10:58, 02 дек 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местните данъци и такси в Добрич няма да се увеличават през 2016 г. Това е заложено в проекта за бюджет на Общината. Потвърдено бе от кметския екип и след като премиерът Бойко Борисов призова кметовете на областни градове да вдигат данъци и такси.

Министър-председателят се срещна с кметове на областните градове на конференцията "Перспективите пред местната власт и новия програмен период" бе организирана от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел". На откриването й присъстваха кметовете на ГЕРБ, както и кметове на областни градове от Реформаторския блок, сред които и кметът на Добрич – Йордан Йорданов, съобщи capital.bg.

На форума премиерът Бойко Борисов призова кметовете на областните градове да вдигат данъци и такси. Той обясни новия си апел с това, че държавата няма да има достатъчно средства заради нарастващите разходи за сигурност. В бюджета за догодина обаче такова увеличение не е записано, а за общините дори са предвидени повече пари - 2.66 млрд. лв. или със 176 млн. лв. повече от тази година.

Борисов напомни още, че с местните данъци и такси общините могат да регулират бюджетите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама