Образувано е досъдебно производство за паниката на летище "София"

11:00, 02 дек 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По случая със съмнението за бомба на летище „София“ е образувано досъдебно производство за всяване на паника. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов преди редовното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Има такъв текст в НК, чл. 326 е точно членът, който е чрез предоставяне на неверни знаци се създава тревога в гражданското общество”, каза Костов.

Припомняме, че вчера столичната полиция беше вдигната на крак заради сигнал за съмнителен багаж, оставен на пракитга на Терминал 1 на аерогарата. Масова паника настана след като от пресцентъра на летището потвърдиха, че са открили взривно устройство, но не бяха евакуирали пътниците. След това от летището се отказаха от версията си, като заявиха на журналистите, че не са ги разбрали правилно.

„Доколкото на мен ми е известно летището не е предоставяло такава информация, а служител на летището по собствена инициатива е представил такава информация“, обясни Костов.

Той допълни, че темата е била обсъждана и с премиера Бойко Борисов като добави, че смята критиките на Борисов за основателни.

„Критиките са касаят основно за разписаната процедура, която имат всички държавни власт, които са в региона на такова хипотетично събитие и кой каква отговорност носи. Има определени неясноти в процедурата и трябва обучение на състава, защото залагаме основно на обучение на състава на Министерство на вътрешните работи. Както виждаме състава на другите държавни структури са способни да нагнетят напрежение, което не е обществено значимо“, заяви главният секретар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама