Изложба „Спортни и туристически постижения“ в РУ /снимки/

11:51, 02 дек 15 / Спорт 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 2 декември, академичната общност на Русенския университет отбелязва тържествено 60 години от създаването на Университетския спортен клуб „Академик“ и 55 години от регистрирането на Спортно-туристическото и природозащитно дружество „Академик“.

Празничният ден започна с изложбата „Спортни и туристически постижения“. Тя представя купи, медали, флагчета и богат снимков материал от успешните участия на студентите-спортисти на Русенския университет в студентските първенства и спартакиади у нас и в чужбина през последните няколко години.

По подобаващ начин са оповестени победителите и са показани моменти от вътрешните университетски състезания. В изложбата са намерили място и щафети, флагчета и снимки от състезания, посветени на 70-годишнината от създаването на Русенския университет.

Част от изложбата е посветена на постиженията в областта на туризма и опазването на околната среда. Показани са снимки и уникални експонати от едновременното изкачване на 50-те планински върха на 22 септември 2010 г., от еднодневния маратон от връх Ком до нос Емине през 2011 г.;

От трансверзала от Дунав до Бяло море през 2012 г., от звездообразния осем лъчев поход „Памет българска“ през 2013 г., от изкачването на осемте най-известни планински върха в България в рамките на акцията „Върхове на знанието, науката и книжовността“ през 2014 г. и от Марша на седемдесетилетието през 2015 г.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама