Повдигнаха обвинение срещу разбивач на кафе автомати в Кричим

11:59, 02 дек 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишния Красимир Огнянов от Кричим за кражба на вещи без постоянен надзор - престъпление по чл. 195, ал. 1, точка 2 и точка 3, във връзка с чл. 194, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че в периода от 18 юни 2014 г. до 20 юни 2014 г. в Кричим, област Пловдив, и в Стамболийски, област Пловдив, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство - метален лост, е отнел чужди движими вещи - два монетника и пари от два кафеавтомата на обща стойност 921 лева без съгласието на собствениците им с намерението противозаконно да ги присвои.

На 18 юни 2014 г. Огнянов имал нужда от пари. Решил да се сдобие с финансови средства като разбие кафеавтомат пред магазин в Кричим. Тъй като пред магазина имало камера, той се покатерил на близкото смокиново дърво и я завъртял. После слязъл, разбил монетника, взел намиращите се в него стотинки на обща стойност 50 лева, с които си купил хероин и други вещи.

На 19 юни 2014 г. Красимир решил пак да разбие кафеавтомат, за да се снабди с пари. Искал да отиде до Стамболийски, като за целта направил опит да отнеме лек автомобил, но не успял да го запали и го изоставил. Тръгнал пеша. Стигнал в Стамболийски в ранните часове на 20 юни 2014 г. Там пред заведение разбил кафе автомат с метален лост. От монетника взел 310 лева на стотинки, които увил в тениска и се прибрал в гр. Кричим. Пред полицаите обв. Огнянов признал за двата разбити кафеавтомата, като сам е предал първия монетник, а на втория посочил местонахождението.

Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, огледи, експертиза и др.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама