Представят новия документален филм „Пътят на буквите“ в Плиска

11:59, 02 дек 15 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Каспичан и „Двора на кирилицата“ в Плиска организират филмова прожекция на новия документален филм „Пътят на буквите“, съобщиха от Областната администрация в Шумен.

Събитието е под патронажа на областния управител Донка Иванова и ще се проведе на 4 декември от 13.00ч. в Картинната галерия в ,,Двора на Кирилицата”.

Сценаристи на филма "Пътят на буквите" са Десислава Найденова и Ралица Димитрова. Режисьор е Ралица Димитрова.

Оператор и продуцент на документалната лента е Пламен Герасимов. Филмът е сниман в 10 държави и се опитва да покаже делото на Светите братя през възможно най-разнообразни гледни точки.

Представя се гледната точка на много хора, чийто живот е пряко свързан с делото на Кирил и Методий. Сред тях са свещеници, пазители на храмове и хoра на изкуството. Мнението си са дали много учени, които представят делото на Светите братя през своята призма.

На прожекцията са поканени да присъстват представители на Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на образованието и науката, областни управители и кметове от Североизточна България, представители на културната общност и туроператори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама