Малката Рижа сяда на подсъдимата скамейка за обиди и нападение над журналист (видео)

12:23, 02 дек 15 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Бургас е внесла в съда обвинителен акт срещу Симеон Стоянчов - Малката Рижа, за хулиганство при опасен рецидив, съобщиха оттам.

На 21 ноември м. г. 27-годишният Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа, побесня в съда. Младият мъж още с излизането си от автомобила на съдебна охрана, с който беше доведен до палатата, започна да размахва ръце, показвайки среден пръст на журналисти и полиция. Бургаската бандюга крещеше яростно срещу присъстващите и сипеше ругатни и обиди като „тъпанари”, „шибаняри” и др. подобни.

Качвайки се по стълбите, Рижата нападна фоторепортера Борислав Пенков. Изрита фотоапарата му, който отскочи и окървави лицето на журналиста. Още тогава Пенков заяви в съда, че ще съди нападателя си. С действията си той причинил лека телесна повреда на Пенков и щета на стойност 174 лв. на фотоапарата му.

Симеон Стоянчов е осъждан многократно, общо седем пъти. За престъплението, в което е обвинен бабаитът, се предвижда наказание от една до шест години лишаване от свобода. В момента Стоянчов се намира в затвора в Бургас, където изтърпява наказание лишаване от свобода.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама