Над 400 тома научна литература дари Красимир Ениманев на библиотеката на Русенския университет

12:32, 02 дек 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 тома научна литература дари днес проф. Красимир Ениманев на библиотеката на Русенския университет, съобщиха от Русенската стопанска камара. Книгите са на български, руски, чешки и немски езици и ще съставляват първата част от библиотечен фонд на негового име.

Досега в 70-годишата история на Русенския университет има само едно подобно дарение, от ректора доц.Емил Данков през 1958-1960 година, оформено в отделен библиотечен фонд.

Красимир Ениманев уверява, че дарението ще се обогатяван в бъдеще. То е съобразено с основния профил на Русенския университет и съответно с научно-справочния профил на Университетската библиотека. Научната литература е събирана целенасочено от различни източници, като много често е купувана от други лица, съобщива още той.

Красимир Ениманев е един от четиримата кандидати за ректор на Русенския университет, но по думите му дарението му не е свързано с този факт, а със 70-тата годишнина на местния ВУЗ, която се навърши през 2015 г. и наскоро беше тържествено отпразнувана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама