Продължават разпитите на свидетели по делото "Килърите"

12:34, 02 дек 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд продължава заседанията по наказателното дело срещу престъпната група на "Килърите”. Втората съдебна инстанция ще разпита свидетели, поискани допълнително от страните в четвъртък, 3 декември, от 9:30 часа в залата на ул.”Христо Смирненски” № 19, до сградата на Затвора.

Припомняме, че Варненският апелативен съд за втори път разглежда този казус, след като Върховният съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на въззивния съд през 2014 година в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези две убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев.

ВКС потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор, за побой над либийски гражданин, а тази присъда вече е изтърпяна. Върховните съдии отмениха 15 годишната присъда на Янко Попов и 7 годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Рачев.

Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев. След като изтърпя 5 годишна присъда за участие в престъпната група на Петър Стоянов, подсъдимият Янко Попов вече търпи мярка за неотклонение "парична гаранция” в размер на 30 000 лева, определена от Варненския апелативен съд миналия месец.

Подсъдимите по този казус са вече само 5-ма - Петър Стоянов, Васил Костов, Георги Вълев, Янко Попов и Райко Стойнев. Като се съобрази с указанията на ВКС, Апелативният съд във Варна допусна повторен разпит на 9 свидетели, поискани от страните и на едно вещо лице. 6 от тях бяха вече разпитани в предходните съдебни заседания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама