Огромни опашки се събраха на ГКПП „Дунав мост“ след въвеждането на нов начин на плащане

13:05, 02 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромни опашки се събраха на ГКПП „Дунав мост“. Колоната от ТИР-ове в едната посока стига до другия край на Русе - край магазин "Метро" на входа на града откъм Бяла, Плевен, Велико Търново и София.

Това се случва само ден, след като от вчера, 1 декември, беше въведен нов начин на заплащане на пътни такси и разрешителни режими за преминаване на товарни автомобили през ГКПП „Дунав мост“. Това вече става само на пос-терминали, а не както досега и в брой.

За да се реши проблемът и да се успокои напрежението са отворени 3 гишета, а служителите се стараят да работят бързо, уверяват от Митница Русе. Сред причините за проблемите са незнанието на много от водачите за новата система, въпреки че въвеждането й беше оповестено предварително, други срещат затруднения при използването на картите, трети пък се оказва, че са забравили пин-кодовете си и др.

От институцията съобщиха официално до медиите, че по 50 камиона на час са заплащали пътните си такси чрез новите ПОС-терминали през първите 30 часа от въвеждането на новата система. До тази сутрин са обработени 1 529 товарни превозни средства, от които 925 на изход. Този обем е близък до обичайния транспортен поток.

На граничния пункт е създадена организация за по-бързото обработване на камионите. За да се ускори процесът по преминаване на товарните автомобили, от тази сутрин е отворено допълнително трасе и така обработката става на посочените 3 гишета.

Целта на новата система е да елиминира възможността за незаконни практики при заплащането на пътни и винетни такси, съобщават още от Митница Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама