Шуменският университет награди отличниците си за 2014/2015 година

13:10, 02 дек 15 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
349 студенти от Шуменския университет “Епископ Константни Преславски”, които са с отличен успех за учебната 2014/2015, бяха наградени днес.

Идеята за церемонията е на Студентския съвет към ШУ и се организира за първи път във висшето учебно заведение.

Зала 202 на университета се оказа тясна да побере отличените студенти с успех между 5,50 и 6,00, които бяха от всички факултети на учебното заведение. Освен благодарствените дипломи отличниците получават и по 150 лева.

За учебната 2014/2015 година 45 студенти са пълните отличници с успех 6,00.  Те получиха благодарствените грамоти лично от заместник-кмета на Шумен по култура, образование и просвета Найден Косев.

Освен това двама от партньорите на ШУ - фирмите “Карлсберг” и “Алкомет”, връчиха своите стипендии на избрани студенти.

“Алкомет” дарява 13 000 лева за 10 стипендии. Фикрет Индже даде и  индивидуална стипендия от 2 000 лв.

Фикрет Индже, който е член на Настоятелството на ШУ и почетен член на академичната общност, не успя да присъства лично на церемонията, но изпрати поздравления към студентите.  

“Карлсберг” също връчи специални ваучери от по 1000 лв. на 10 стипендианти.

Кандидатите за стипендии се предлагат на фирмите от Студентския съвет по изградена критериална система, като два от критериите са отличен успех и постижения на родната и международната сцена, в която и да е сфера на живота.

Сред стипендиантите на “Карлсберг” бе най-добрата ни състезателка по спортна стрелба тази година Антоанета Бонева, която е от Търговище и й предстои дипломиране в ШУ по специалността “Педагогика на физическото възпитание”.

По време на церемонията бяха представени и новите заместник-ректори на университета – доц. Константин Константинов, проф. Наталия Витанова, доц. Стефка Калева, доц. Наталия Павлова. Заради неотложен ангажимент в залата не успя да присъства ректорът на ШУ проф. Георги Колев, който изпрати благодарности и поздравления към студентите.

Доц. Константин Константинов, в чиито ресор за първи път в управленската система на университета влиза пряко работа със студентите и Студентския съвет, приветства инициативата за награждаване на отличниците.

Константинов отправи покана към студентите да споделят с него всички проблеми, които срещат по време на обучението си. Той ги прикани и да отправят към него конструктивни предложения за по-добра работа в университета. Заместник-ректорът поздрави студентите с постигнатите отлични резултати и им пожела приятно изкарване на предстоящия Студентски празник.

Поздравления към отличниците отправи и Павлин Иванов, председател на Студентския съвет в ШУ.

“Когато разбрахме бройката на отличниците, за нас удоволствието да ви съберем стана още по-голяма. Искаме да изразим нашите благодарности за постигнатите от вас резултати.” Павлин Иванов обеща с подкрепата на Ректорското ръководство тази церемония да се превърне в традиция.

Пожелания към студентите отправи и заместник-кметът на Шумен Найден Косев.

 “Всяко мое пристъпване в тази сграда ме изпълва с емоции и вълнение. През всички години след като завърших университета и се реализирах, аз никога не съм преставал да нося в сърцето си топлотата и гордостта от Шуменския университет. Той за Шумен е свято нещо, не само с наследството на традициите на Преславската школа, но и с достойното си съжителство с останалите университети в България.

Вашето присъствие в тази зала днес доказва силата и мощта на този университет. Пожелавам ви, след като сте положили много труд и усилия, да намерите своята най-добра реализация, да извървите един житейски и трудов път такъв, какъвто го очертават мечтите ви, да се преборите с всичко онова, което наричаме трудности и пред вас да бъдат само светлите ви дни и щастието ви. Пожелавам ви да бъдете достойни граждани на Шумен и на страната ни  и да помагате за благоденствието на родината ни”, пожела Найден Косев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама