Светлините на Коледната елха в Разград ще грейнат на 4 декември

13:37, 02 дек 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлините на Коледната елха в Разград ще грейнат на 4 декември, съобщи днес на пресконференция кметът д-р Валентин Василев.

Тържеството е от 17.30 часа на централния площад "Независимост". Светлините на коледната елха тази година ще бъдат запалени от момичетата и момчетата от Младежката театрална формация „Импулс“ с ръководител Мария Петрова – Енева.

Десетметровият смърч ще бъде украсен с 8000 лампички, ще има още топки и висулки.

Д-р Василев уточни, че за предстоящите празници се ползва старата украса. Заради обновения център и инфраструктурата празнични украси няма да има по бул. „България”, Ларгото и градинката до Часовниковата кула.

За следващата година общината ще разработи нова концепция за украса на централната градска част. Коледната украса има и по кварталите на  града – на  Водна централа и в ж.к. „Орел”.

Д-р Василев заяви още, че тази година няма да има коледен базар.

В началото на пресконференцията кметът обяви официалните си приемни дни, които ще бъдат втория и четвъртия петък на всеки месец.

Той засегна и няколко въпроса – извършващото се в момента разкопаване  от трафопост на улица „Симеон” до трафопост  на улица „Трапезица”.

То се прави по искане от месец октомври на Енерго-Про Мрежи АД – Варна заради аварирал кабел. Възстановяването на участъка позволява при авария да не останат без ел. енергия между 300 и 800 абонати. Кабелът ще бъде положен в петък, а в събота и неделя ще бъдат възстановени и разкопаните участъци.

На пресконференцията стана ясно, че продължава дейността след извършените неотложно-аварийните дейности за почистване на коритото на река Бели Лом от дървета миналата седмица.

Цялото корито в градската част ще бъде поетапно почистено, след като се обходи мястото от междуведомствена комисия с представители на РСПБЗН, РИОСВ, Басейнова дирекция и други специалисти.

На въпрос дали ще има увеличение на данъците, д-р Василев заяви, че няма такава тема за обсъждане. По думите му в община Разград събираемостта при физическите лица е 97-98%. Той бе категоричен, че бюджетът е балансиран и не се налага увеличение на налозите.

Д-р Василев коментира още, че общинската администрация работи по изготвяне на инвестиционната си програма.

Към момента подготвените проекти по ОП “Региони в растеж“ са за 38 милиона лева, а отпусната безвъзмездна финансова помощ е в размер на близо 20 милиона лева. Кметът отбеляза, че част от тези средства ще бъдат използвани в благоустройството на ж. к. "Орел".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама