Цветанов увещава Първанов да не напуска коалицията

13:38, 02 дек 15 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слез заплахата на АБВ да преосмислят подкрепата си за управляващата коалиция председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов се срещна за кратко с лидера на АБВ Георги Първанов и заместника му Румен Петков, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Това съобщи Цветанов пред журналисти, като отбеляза, че се запазва конструктивния диалог между коалиционните партньори. 

От АБВ се разсърдиха по-рано днес, че не са им били приети предложенията за увеличение на бюджета на Министерството на труда и социалната политика за догодина. От партията на Първанов обвиниха ГЕРБ във високомерие, като според тях партията на Борисов дели партньорите в коалицията - за едни имало коледни подаръци, а за други - нищо. 

„Бюджетът, който днес се гласува в пленарна зала, е възможният бюджет. Разбира се, че някои от предложенията ще останат без покритие. Ние от ПГ на ГЕРБ също направихме някои предложения, които са отхвърлени от Комисията от бюджет и финанси”, поясни Цветанов.  По думите му съществува сериозна парламентарна подкрепа за стабилността на правителството с министър-председател Бойко Борисов. 

„Към настоящия момент полагаме максимални усилия за постигане на политически консенсус въпреки различията. Конструкцията на днешното правителство и на парламентарното мнозинство е такава, че то винаги е под напрежение. Засега показваме сериозна здрава основа и съм убеден, че и занапред ще бъде така, защото се водим от националните интереси”, заяви Цветан Цветанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама