Не Христо Иванов, а АБВ са пречка пред съдебната реформа, обяви Кънев

13:49, 02 дек 15 / Политика 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към настоящия момент Първанов и партията му не съдействаха на съдебната реформа. Ако говорим за пречка пред реализирането ѝ, това са били те, но твърде малка, така че реформата върви. 

Това обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев относно обвиненията на лидера на АБВ Георги Първанов, че правосъдният министър Христо Иванов пречи на съдебната реформа. 

Относно поисканата от АБВ оставка на Иванов, Кънев обяви, че това е много лош тон, в който Реформаторският блок няма да влиза, както го правил в последната година.

На въпрос дали ще има ли персонални промени в правителството, той уточни, че те са инициатива на премиера и за момента такава няма. "Няма и инициатива от Реформаторския блок за смяна на наши министри, въпреки че сме водили определени разговори, но резултатът от тях е, че няма такова предложение", каза Кънев. 

Кънев определи Реформаторския блок като много важна част от конструктивния тон в управлението и от намирането на необходимото съгласие по съдебната реформа – от първия до последния ден. 

"Готови сме на сериозни компромиси в името на тази реформа, правим ги и всички го виждат", посочи Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама