Благотворителна изложба събира пари за лечението на Наско

14:20, 02 дек 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Картички и картини, изработени с техниката квилинг са подредени в благотворителна изложба във фоайето на драматичния театър в Шумен.

Парите от продажбата им ще отидат за лечението на 19-годишния Атанас Златев.

Женя Стефанова е изработила оригиналните честитки и картините, а идеята за благотворителната изложба е на 16-годишната Лидия, ученичка от СОУ „П. Волов” в Шумен. Младото момиче ще продава картичките, ще помага и майка й Гергана.

Женя е кадрови войник е в шуменско поделение и досега е направила пет изложби, като три от тях са били за благотворителни каузи. Преди време, чрез изкуството си успяла да събере доста средства за лечението на дете, болно от церебрална парализа в Нови пазар.

„ Сега, като ми се обади Лидия, много се зарадвах, защото е важно повече хора да се включат и да помогнат”, разказа майсторката на уникатите от хартия. Тя прави картичките и картините в свободното си време, като часове наред навива, реже лентичките и ги реди в интересни форми. Така върху листите разцъфват букети от хартия и органза.

Изложбата ще остане във фоайето на театъра до четвъртък. Всеки, който иска да помогне на Наско, може да си купи картичка на цена 5 лв. или картина за 25 лв. Те се продават в работното време на касата – от 11 до 14 часа и от 15 до 17 часа.

За да се събере нужната сума за лечението на момчето, съученици и приятели на Атанас от ПМГ „Нанчо Попович” пък готвят голям благотворителен концерт на 4 декември в Младежкия дом в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама