Шефът на летище "София" не познавал пресаташето, съобщило за бомбата, твърди Бъчварова

14:32, 02 дек 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви след заседанието на Министерския съвет, че шефът на летище „София" Христо Щерионов не познавал жената, която излезе пред журналистите и обяви, че в буса с белгийска регистрация има бомба, предаде репортер на Topnovini.bg. Въпросният служител на аерогарата е Даниела Велева, а проста проверка на информационния поток през годините показва, че тя е част от пресцентъра на летището поне от 2011 г.

Въпреки че Щерионов не я познавал, късно снощи стана ясно, че е взето решение Велева да бъде уволнена като експерт от "Връзки с обществеността" на летище "София". 

Бъчварова уточни, че въпреки всичко при вчерашната екстремна ситуация се е действало правилно.

„Отмяната на полети е решение на ръководството на летището и поради разминаването на информацията те са решили да се подсигурят“, добави вътрешният министър.

Според нея организацията по външния периметър на летището е била проблемната при вчерашната ситуация, защото служителите са действали според указанията. На днешното заседание на Министерски съвет обаче премиерът Бойко Борисов не отправил никакви критики.

„Той се ядоса на конкретни факти вчера. Днес направихме анализ и видяхме някои от евентуалните пропуски, които има в общата организация“, каза още Бъчварова.

Тя уточни, че още преди да започне операцията по проверката за взривно устройство от МВР са знаели кой е собственикът на микробуса. Още тогава се е сметнало, че случаят не е толкова тежък. Бъчварова обаче отказа да даде повече информация по казуса.

„Вчерашната ситуация на летище „София“ и създаването на масова паника заради невярно съобщена информация за терористичен акт не трябва да се допуска повече“, категоричен беше вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама