Цар-Симеоновата градина получи Акт 16, изкърпиха езерото с Пеещите фонтани

14:43, 02 дек 15 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цар-Симеоновата градина е с подписан Акт 16 от вчера, съобщи зам.-кметът на Пловдив по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски. Разрешението за ползване се очаква в рамките на тази седмица, уточни той.

По думите на Кацарски е приключил и ремонтът на езерото с Пеещите фонтани. Както Пловдив Topnovini.bg писа, водата от изкуствения воден басейн бе източена, за да се извърши рехабилитация на нарушената изолация на дъното. Дефектите се появиха поради неправилно третиране на водата с агресивни химикали. Препаратите е трябвало да бъдат вкарвани в системата през помпите, за да се разредят в съответната концентрация и да не оказват влияние върху изолацията. Те обаче са били хвърляни в сух вид направо във водата и заради това се получиха нарушенията на дъното на езерото.

Извършена е проверка от МРРБ. Заключенията от тази проверка са, че всички дефекти по езерото са отстранени. Същото важи и за всички забележки, свързани с надраскани пейки, кошчета, места, през които хората са оформили пътеки в тревните площи.

Ремонтът е извършен изцяло за сметка на фирмата изпълнител. Гаранционният срок на обекта според Закона за устройство на територията (ЗУТ) е 5 години.

На Пеещите фонтани ще бъдат монтирани светещи сфери от коледната украса, така че езерото няма да се пълни отново с вода, каза още инж. Кацарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама