Приятели на убития в Девня младеж искат справедлив процес

14:44, 02 дек 15 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приятели на зверски убития в Девня Мартин Кателиев от варненското село Николаевка искат справедлив наказателен процес. В едноименна фейсбук общност, в която до този момент своето съпричастие са проявили близо хиляда души, близките на загиналото без време момче разказват неговата история и настояват обвиняемият Виктор Панайотов да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна.

"Никой няма право да отнема човешки живот! Още повече на детето ти. Дано този, който го е извършил, получи заслуженото. Но предвид това каква държава имаме… Дано почива в мир това дете!”, се казва в един от постовете във фейсбук страницата "Справедливост за Мартин”.

Оказва се, че 23-годишният Мартин е щял да се жени идната събота, 5 декември, а приятелката му Диана е бременна в петия месец.

"Направихме му сватбата на момчето... Стягахме се да го женим в събота за приятелката му, а го оженихме за... смъртта“, коментират приятели на Мартин.

Над 200 коли са пристигнали в село Николаевка за погребението на отишлия си без време младеж, а опечалените му приятели постват прощални стихове:  

                   Добрите хора рано си отиват...                      И кратък е земният им път.                Сърцата в горчив конвулс се свиват,                    когато за любим човек скърбят.

Във вторник Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия за жестокото убийство Виктор Панайотов. 33-годишният мъж има предишни присъди за държане на наркотици и грабежи, като е добре познат на органите на реда със страстта си към хладните оръжия.

От събраните до този момент доказателства по делото – свидетелски показания и претърсване на личния автомобил на Панайотов, става ясно, че вероятността да не е извършител на престъплението се свежда до минимум. Непосредствено след убийството той е забелязан да държи нож, а лявата му ръка обилно кървяла. Освен това в автомобила му са намерени дрехите, с които най-вероятно е бил по време на жестоката саморазправа, както и нож, на който вече е назначена съдебна експертиза.

Съдът остави Панайотов в ареста, като обоснова мярката "задържане под стража” с голямата вероятност той да извърши ново престъпление и да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. Освен това стана ясно, че преди да се предаде в полицията, Виктор се е опитал да въздейства на свидетели с цел да бъде оневинен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама