3-ма осъдени за колетна измама, след одобрено споразумение на Районна прокуратура В. Търново

15:22, 02 дек 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура Велико Търново споразумение, с което трима бяха осъдени, след като се признаха за виновни за колетна измама, съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 05.10.2015 г. в гр. Велико Търново и гр. Горна Оряховица, след предварителен сговор Димитър З., Софка А. и Емилиан В. – тримата от гр. Горна Оряховица, с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали в заблуждение жена от Велико Търново, че са служители на частна куриерска фирма и че тя трябва да приеме колет с билки и лекарства, изпратени от сина на нейна позната, за които да заплати сумата от 3664 лева и с това й причинили имотна вреда в размер на 2000 лв., представляваща част от исканата сума.

Емилиан В. е осъден на единадесет месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Димитър З. е две години лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от четири години, а Софка А. – на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.Присъдата е приведена в изпълнение и Емилиан е приведен в Затвора в Ловеч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама