Млада русенска пианистка получи престижна международна награда

15:47, 02 дек 15 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичката от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Катрин Терзич получи трета награда от осмото издание на Международния конкурс „Млад пианист на севера“, който се проведе от 25 до 29 ноември 2015 г. в Нюкасъл, Англия. Участието й стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ и ВН-социален проект, съобщават двете организации.

15-годишната пианистка от Русе беше избрана след селекция на организаторите на конкурса и свири в категория „Б“, до 17 годишна възраст, на една сцена с още 39 музиканти, разпределени в три възрастови групи, от държави в Европа, Азия, Америка и от Австралия. Катрин представи произведения на Моцарт, Шопен и Дебюси. 

Катрин Терзич свири на пиано от 6 годишна и в момента е ученичка на клавирния педагог Евгени Желязков в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.  Тя е участвала в редица майсторски класове, водени от утвърдени имена в класическата музика като проф. Милена Моллова, проф. д-р Атанас Куртев, проф. Даниела Андонова, Мария Принц и др.  Лауреат е на национални и международни конкурси. Част от наградите й са от конкурсите „Карл Филич“ „Крайова пиано“ в Румъния, конкурса „Слънце, радост, красота“ в Несебър и конкурса „Мила Михайлова“ във Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама