Ева Паунова е сред 28-те най-влиятелни европейци според Politico

15:49, 02 дек 15 / Политика 25 957 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският евродепутат Ева Паунова е включена в списъка на 28-те европейци, които „оформят, разтърсват и разбъркват Европа“ на изданието за политически анализи Politico. 

Личностите в класацията са подбрани по различни критерии. Основният - това са хора, получили влиянието си не поради висотата на поста си, а заради каузите и идеите, които отстояват.

“На 28 тя е най-младият член на групата на Европейската народна партия в европарламента и я смятат за една от нейните изгряващи звезди”, пише Politico.

Изданието пише, че в Европейския парламент Паунова е ангажирана с теми като възможностите, които дигитализацията и предприемачеството предоставят на ЕС, ключовата роля на образованието и единството на Европа. 

Според Politico мнозина в ЕП я харесват заради свежия ѝ стил, скромността и силното ѝ присъствие в социалните мрежи, но освен стилна, тя е и активен депутат. „Тя не е само хубавица“, коментира депутат пред Politico. “В парламента тя се чувства в свои води.”

Самата Паунова коментира, че влага душата си във всичко, което прави. 

В класацията Ева Паунова е в компанията на унгарския премиер Виктор Орбан, баварския премиер Хорст Зеехофер, вицепредседателя на ЕК и еврокомисар за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, еврокомисаря по правото на конкуренцията Маргрет Вестагер и др.

Politico е международна медия за политически новини и анализи със седалище във Вашингтон и е един от лидерите в САЩ. От април 2015 г. медията присъства на европейския пазар ежедневно онлайн и със седмичен вестник, разпространяван в Брюксел, Берлин, Париж, Лондон, Франкфурт и Люксембург.

Само преди седмица Паунова бе избрана и за една от 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа според класация на Financial Times. Вестникът събра хора, които със своя кураж и идеи променят света и подобряват живота на хората чрез иновации, политика и предприемачество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама