В Русенската бибиотека представиха книгата „Камино де Сантяго"

15:54, 02 дек 15 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионалната библиотека „Любен Каравелов” се състоя представянето на второто, преработено издание на книгата „Камино де Сантяго" на Родислав Стефанов. Авторът на това безспорно много интересно и увлекателно четиво е един от стотиците хиляди пилигрими, поклонници, които са изминали дългия над 800 км. път от френското градче Сен-Жан-Пие дьо Пор, през цяла Северна Испания, до Галисия и град Сантяго де Компостела, където се намира свещеният за християните гроб на св. Яков.

„Това място е обвеяно с мистика, съкровена история и пази до ден днешен библейската си необикновеност в очите на обикновените хора. В този път има магия, този път винаги те вика да тръгнеш по него и изминаването му е като пречистване за душата на човека, решил да опита приключението Ел Камино”, сподели Радослав Стефанов пред многобройната русенска публика.

В началото авторът съвсем преднамерено попита, дали сред присъстващите има пилигрими и се оказа, че на срещата има двама русенци, извървели този обвеян с легенди и непреходна слава път. „Значи сме трима, които знаем, за какво става дума, но сме много малко, за да усетите обаянието на моето приключение, описано в книгата ми”, допълни Родислав Стефанов и се впусна да разказва приключенията си по пътя до Сантяго де Компостела, който от векове продължава да привлича хиляди поклонници.

Според легендите, магическият маршрут минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия. За най-достойни се смятат именно тези, които могат да извървят Камино пеша. Данте, който също става пилигрим, нарича всички, извършили това поклонение, „единствените истински поклонници”.

Родислав Стефанов разказа феноменални неща за своето пътешествие, преживяно и описано в книгата му „Камино де Сантяго" като негова лична, много съдбовна и незабравима дестинация на изцеление, за утеха и съвършенство на духа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама