Ревнивец, убил жена си, отива на съд

15:57, 02 дек 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Юмер Юмер, на 57 г., за умишлено убийство–престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

Юмер Юмер умишлено е застрелял съпругата си Сейдегюл Юмер на 15 април тази година в землището на с. Мало Крушево, община Хисар.

Обвиняемият и 43-годишната му съпруга имали дългогодишен брак и двама синове. Мъжът болезнено ревнувал жена си. Съмнявал се, че има връзка с мъж от стопанството в с. Мало Крушево, където работели като овчари от 2013 г.

В началото на 2015 г. съпрузите се разделили-тя се прибрала в родното си място в Силистренско, а Юмер заминал за с. Цар Асен, обл. Пазарджик. Месец по-късно той се обадил на Сейдегюл и поискал тя да се върне при него. Казал й, че в противен случай ще се обеси.Дори приготвил въже в обора, но единият от синовете му го видял и му попречил да стори замисленото.

Юмер притежавал ловна пушка "ИЖ 58", 16-и калибър, с валидно разрешително до 2017 г., издадено от полицията.

В началото на април той разбрал, че съпругата му отново е започнала работа в с. Мало Крушево. На 15 април взел пушката и 30-ина ловни патрона за едър дивеч и заминал за селото. Там видял как Сейдегюл излязла пред овчарника и се целунала с мъж от стопанството. Юмер я нападнал и започнал да я рита.

Свидетел подал сигнал на тел. 112 и се опитал да се намеси и да я защити, но обвиняемият го заплашил с насочена пушка.  След това се прицелил в корема на съпругата си и стрелял. Тя паднала на земята, а той я прострелял втори път в гърдите. Сейдегюл починала на място от огнестрелните наранявания.

Юмер направил неуспешен опит да се самоубие, наранил се и бил изпратен за лечение в болница. Според заключението на съдебно-медицинска експертиза той е в състояние да участва в наказателното производство като обвиняем.

Обвиняемият Юмер Юмер е извършил престъплението от ревност.Признал се е за виновен. По делото са извършени медицински, химически, психиатрична и психологическа експертизи.

Предстои Окръжен съд-Пловдив, да насрочи първото съдебно заседание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама