Фенове посрещат Клайдерман на варненското летище

15:59, 02 дек 15 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виртуозният френски пианист Ричард Клайдерман идва във Варна в петък, 4 декември, с вечерен полет от София. Най-нетърпеливите фенове вече са научили точния час на пристигането и ще чакат музиканта още на Летище Варна.

Две луксозни лимузини ще посрещнат Клайдерман. С него ще бъде мениджърът му Оливие Тусен - уважаван френски композитор, аранжор и продуцент, който заедно с Пол де Сеневил открива таланта на Клайдерман и има голям принос за изграждането му като световен артист със свой неподражаем собствен стил. Лимузините ще откарат звездния екип до хотел, където вече за него е приготвен президентският апартамент.

През часовете, в които Клайдерман и екипът му ще бъдат в Двореца на културата и спорта, ще имат възможност да вечерят изискани блюда. В менюто на звездата, което е с френско-италиански акцент в здравословна интерпретация, има броколи и синьо сирене, киноа, заек, запечен със зеленчуци, филе миньон с прошуто и гъши дроб със сос от трюфели. Клайдерман ще хапне тематичен "музикален" десерт с българска нота – круша цигулка с типичното за нашето Черноморие домашно сладко от зелени смокини.

Филип Паже, по-известен с псевдонима си Рѝчард Кла̀йдерман е роден на 28 декември 1953 г. в столицата на Франция Париж. Издал е множество албуми, включващи разнообразна по вид музика, от мелодии на популярни песни до класически изпълнения на пиано. Най-честите творби, представяни от него, са композициите на Бетовен, Шопен и Моцарт. Повечето от неговите записи се фокусират главно върху популярната музика и оркестровите аранжименти на добре познати романтични песни.

Концертът на Ричард Клайдерман започва от 19 часа на 5 декември в Зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама