Фармацевтичният съюз не иска да се откриват нови аптеки в големите градове

16:23, 02 дек 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският фармацевтичен съюз (БФС) предлага да се забрани разкриването на нови аптеки в големите градове. Това става ясно от официалната позиция на организацията относно предстоящото изработване на Националната аптечна карта.

Целта, според фармацевтите, е да се стимулира откриването на аптеки в малките населени места. Именно заради това предложението им е в местата с по-малко население и където няма достъп до аптеки да се откриват такива.

Населените места без денонощна аптека също ще могат да се възползват от такава, ако някой реши да направи такава. Но подобни фармацевтични услуги няма да се предлагат в големите градове.

Според БФС трябва по-прецизно да се регулира и разкриването на филиали на аптека в населени места, където няма нито една - ограничението трябва да е до три нови адреса.

Откриването на мобилни аптеки също крие твърде висок риск от проблеми с качеството на обслужване, което може да застраши здравето на пациентите, смятат от фармацевтичния съюз. Това може да доведе до безконтролното отпускане на лекарствени продукти с неустановен произход или от неквалифицирани лица.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама