Кешеру донесе победата на “Лудогорец” в Пловдив

16:23, 02 дек 15 / Спорт 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С гол на Клаудиу Кешеру, който днес празнува рожден ден, “Лудогорец” успя да спечели победата при гостуването си на “Ботев” в Пловдив.

Румънецът вкара единственото попадение в мача в 29-ата минута след като засече с глава центриране отляво на Натанаел.

Двубоят между “Ботев” и “Лудогорец” бе от 18-ия кръг на А група.

На стадиона в “Коматево” “Лудогорец” записа трета поредна победа в първенството.

През първия четвърт час темпото на игра бе високо, въпреки липсата на реални голови положения. “Лудогорец” бе по-активният тим и особено в първите десетина минути “Ботев” рядко напускаше собствената си половина.

“Лудогорец” рядко даваше на съперника си да играе с топката, а при високи топки в наказателното поле защитниците на “Ботев” често дори се панираха в опитите си да изчистят. В 29-ата минута след поредното центриране топката този път стигна до Клаудиу Кешеру, който бе оставен непокрит. Футболистът стреля с глава от четири метра фронтално срещу вратата и откри резултата.

В 40-ата минута страхотна комбинация между Марселиньо и Вандерсон изведе Кешеру сам срещу вратаря на домакините, но този път румънецът не можа да се разпише от чистата позиция. Именно той реализира двата гола за победата с 2:1 над “Ботев” в предишния мач между двата тима, а сега в "Коматево" пропусна да стигне този брой още в рамките на първото полувреме.

В самия край на първата част Марселиньо с нестандартно решение да стреля почти от центъра можеше да разочарова за втори път домакинските фенове, но топката профуча на метър в аут.

След почивката поведението на двата тима не се промени особено, но домакините все пак демонстрираха повече живец в действията си. В 66-ата минута бе създадена опасност пред вратата на Владислав Стоянов, като Траян Траянов бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле и с глава отправи нелош удар, който обаче бе отразен от вратаря на “Лудогорец”.

Като цяло през второто полувреме качеството на футбола спадна, а “Ботев” опита да окаже натиск, но футболистите не бяха много добре организирани в атака.

В крайна сметка “Ботев” се оказа безсилен да отбележи гол и “Лудогорец” удържа аванса си до последния съдийски сигнал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама