В Брюксел арестуваха двама, свързани с терора във Франция

16:42, 02 дек 15 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При обиски на пет жилища в предградия в Брюксел са задържани двама мъже, свързани с атентатите в Париж. Полицията в белгийската столица е установила, че арестуваните са били близки до разследваните Мохамед Абрини и Ахмед Дахмани, съобщават световните агенции.

30-годишният белгиец от марокански произход Мохамед Абрини е заснет на 11 ноември в кола със Салах Абдеслам, пряк участник в извършените на 13 ноември атентати в Париж. На 24 ноември Белгия издаде международна заповед за задържането му. По последни данни Абдеслам е успял да избяга в Сирия.

26-годишният белгиец от марокански произход Ахмед Дахмани е задържан в турския град Анталия, където пристигна на 14 ноември. Той е заподозрян, че е помагал при подбора на мишените за парижките атентати.

Три от обиските са извършени в брюкселските предградия Моленбек и два в Сен-Жос, където живеят предимно имигранти.

На двамата задържани засега не са повдигнати обвинения, информира полицията в Брюксел.

По-рано днес бе съобщено, че в Париж са задържани двама души - мъж и жена, във връзка с кървавите атентати от 13 ноември в Париж. Смята се, че двамата са били близки до Джауад Бенауд, срещу който бяха повдигнати обвинения във връзка с терора във френската столица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама