Общината пуска групи, които да предлагат подслон на бездомните през зимата

16:42, 02 дек 15 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община има възможност да осигури временен подслон на бездомните хора през зимата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова при подписването на договор за проект „Социална кухня“, цитирана от агенция „Фокус“. 

По думите на кмета, обаче, бездомните хора трябва също да знаят за тази възможност. „Имаме нужда от подкрепата на гражданите, защото няма как да знаем във всеки един момент къде има човек, който се нуждае, ако той сам не ни потърси. Получаваме такива сигнали, за което сме благодарни и разчитаме на гражданите. Въпреки това в тези месеци осигуряваме и мобилна група, която да прави обходи на места, където се знае, че се събрат такива хора, за да можем да им предлагаме този подслон", каза Фандъкова. 

По думите на Фандъкова Столична община подкрепя хора в неравностойно положение и бездомни лица на територията на общината много сериозно през последните години. Фандъкова припомни, че наскоро отвори врати единият кризисен център, а от вчера работи и вторият. 

„Поддържаме и три центъра за временно настаняване, които работят целогодишно и в които хора могат да получават временно настаняване, докато решат проблема със собственото си жилище“, каза Фандъкова.

Партньор по проекта „Социална кухня“ за 14-а поредна година е българският клон на „БНП Париба“. Той осигурява топла супа за 1350 социално слаби в София през зимата. Той работи от 1 декември и приключва в края на март. 

Общо около 3300 души получават ежедневно топла храна за обяд през зимата на територията на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама