Слави Георгиев: Ще обжалваме пред ВАС отказа на пловдивския съд да касира изборите

17:13, 02 дек 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Категорично ще обжалваме решението на Административния съд в Пловдив за касирането на изборите за кмет на общината, защото считаме, че съдът не прояви смелост и независимост да търси истината и справедливостта в този процес." Това заяви председателят на групата общински съветници от Патриотичния фронт в Пловдив Слави Георгиев по повод решението на Административния съд да отхвърли жалбата на патриотите за касиране на втория тур на изборите за кмет на Пловдив.

"Доказателствата, които бяхме приложили по цялото дело, се съдържат в няколко тома и според нас те категорично доказват, че има цялостно нарушение при провеждането на изборния процес на балотажа в Пловдив", каза още Георгиев. Според него е порочен е целият изборен процес, което за категорично означава, че той е трябвало да бъде касиран и да бъдат проведени нови избори за кмет на община Пловдив.

"Явно съдията Стоил Ботев не е проявил независимост и много се надявам да не е имало политически натиск върху него. Оттук нататък ние с интерес ще наблюдаваме развитието на неговата кариера и бързото му издигане нагоре по йерархията на съдебната система, както сме сигурни, че ще стане. По тези причини ще обжалваме и очакваме независимо решение от Върховния административен съд", допълни Слави Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама