Прокуратурата докладва по „Яневагейт“ пред експерти от Еврокомисията

17:37, 02 дек 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден след последното писмо от Европейската комисия (ЕК) по скандала „Яневагейт“ от прокуратурата са се срещнали с експерти на комисията по повод публикуването на мониторинговия доклад на ЕК през януари догодина.

„Ръководството на Прокуратурата на Република България представи своята позиция по публикуваните в публичното пространство записи между обвиняемата Румяна Ченалова и подсъдимата Владимира Янева. На вниманието на експертите беше представено и становището на Прокуратурата за опитите на министъра на правосъдието да инициира дисциплинарни производства срещу прокурори от Софийска градска прокуратура“, се казва в съобщение от там.

От обвинението са предоставили информация и за действията на специализираното звено „Антикорупция“, създадено между ДАНС, МВР и ПРБ, за дейността на Бюрото по защита към Главния прокурор, за образуваните досъдебни производства по линия на борба с организираната престъпност и противодействие на корупцията, както и за дела с висок обществен интерес, които са в съдебна фаза.

По-рано днес правосъдният министър Хисто Иванов съобщи, че е получено поредното писмо от ЕК, с което се опровергават твърденията, че от комисията са искали отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров. В документа от зам.-председателя на комисията Франс Тимерманс обаче се посочва, че от комисията проверяват дали в България се разследват подобни твърдения за корупция по високите етажи на властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама