Създават нова Постоянна комисия в ОбС Сливен, заплатите на съветниците до 426 лева

17:42, 02 дек 15 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама ще бъдат зам. - председателите на Общински съвет Сливен, обяви днес на първата си среща с медиите председателят на месния парламент Димитър Митев. Той посочи, че ПП ГЕРБ се отказва от зам.-председателско място, а вероятните кандидатури ще бъдат от следващите партии по численост в ОбС, а именно БСП и Реформаторски блок.

На предстоящото заседание на 4 декември ще бъдат разгледани осем предложения в дневния ред. Ще бъде приет Правилник за организация и дейност на ОбС Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. На заседанието ще бъде избран състав и ръководства на Постоянните комисии, като ще се създаде и нова комисия – за  предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. За председател на новата комисия е предложен Борислав Павлов от „Единни за Сливен".

Според входираните предложения ГЕРБ ще има 4 председатели на комисии, БСП -  трима, с двама са „Единни за Сливен" и с по един – Реформаторски блок, ДПС и "ВМРО - Св. Георги Победоносец".

Митев поясни, че от ДОР са без председателско място, но се търси вариант да бъдат реално представени в комисиите.

Относно заплатите на съветниците, председателят на местния парламент добави, че ще бъдат разгледани на следващата сесия, най-вероятно на 18 декември, за да може предложението да се разгледа от Постоянната комисия по нормативна уредба. Митев увери, че максималното заплащане за участие в сесии и заседания на един съветник ще бъде от 426 лева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама