Жители на села в община Генерал Тошево протестираха заради лош път

17:43, 02 дек 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на няколко села от община Генерал Тошево протестираха заради изключително лошото състояние на републиканския път III 9701 “Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено”. Своето недоволство изразиха жителите на село Сираково, подкрепени от тези на съседните села Великово, Калина, Горица, Спасово, Преселенци, Малина и Сърнено.

   Местните жители посочиха, че ремонт на пътя не е правен повече от 25 години и това ги обрича на изолация. Трудно успяват да стигнат до Генерал Тошево за елементарни продукти, а през зимата ситуацията става непосилна, ако не са оборудвани с високопроходими коли. За да засвидетелстват подкрепа за исканията на жителите на с. Сираково, на протеста присъстваха заместник-кметовете на Община Генерал Тошево и председателят на Общинският съвет. Въпреки, че пътят не е част от общинската пътна мрежа, те поеха ангажимент пред хората от региона да настояват пред областния управител, областно пътно управление и народните представители от Добрич пътят да бъде включен за ремонт през следващата календарна година.

   Републиканският път от Добрич през Сираково до Спасово е дълъг 42 км. Около 30 км от отсечката е със силно компрометира пътна настилка. През годините жителите от селата, през които той минава, многократно са сигнализирали органите, отговорни за неговото стопанисване, но без съществен резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама