Потвърдиха присъда на мъглижанин за смърт на пътя

18:06, 02 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
43-годишен шофьор от мъглижкото село Ветрен е осъден условно на година и четири месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години за причиняване на смърт на пътя, съобщиха от Бургаския апелативен съд, който е потвърдил днес присъдата на Окръжен съд Сливен.

Петьо Николов Прангов признат за виновен в причиняване на смърт на пътя по непредпазливост. Подсъдимият Прангов работел като шофьор в бургаско търговско дружество и управлявал  товарен автомобил.

На 9.11.2014 г. Прангов изпълнявал курс до Гълъбово. На пътя от Бургас за Стара Загора, на около един километър след село Злати войвода, в посока Нова Загора, той предизвикал катастрофа с каруца движеща се на пътя.

Прангов е признат за  виновен за причинената смърт на водача на каруцата. Според съда той не е съобразил скоростта си на движение с конкретните условия на видимост на пътя.

Апелативен съд Бургас е изменил присъдата на Окръжния съд в Сливен в частта на определеното наказание за  лишаване да управлява МПС на Пангов, като от две години го е намалил на една година и шест месеца. Решението може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама