Близнашки: ДСБ и Иван Костов са в основата на всички интриги

18:11, 02 дек 15 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебният премиер в предишния кабинет Георги Близнашки обяви, че в основата на всички интриги в съдебната система в последните месеци е ДСБ и нейният създател Иван Костов. По този начин той нападна индиректно настоящия лидер на партията Радан Кънев, както и Реформаторския блок, от който е част политическата сила.

"По времето на протестите от 2013 г. реформаторите на няколко пъти се опитаха да проведат свои акции, но много малко хора откликнаха. Трябва да се каже, че те не са в основата на това недоволство. Реформаторският блок не могат да изнудват обществото, като твърдят, че те са направили протестите", заяви Близнашки.

Той не подмина и "любимеца" си Христо Иванов. По думите му правосъдният министър е бил назначен в служебния кабинет без той да го иска, тъй като е настоявал за силен човек, който отстоява позициите си. Бившият премиер каза още, че Иванов е назначен от президента Росен Плевнелиев. 

"Трябва да отбележа, че Иванов беше твърдо против назначаването на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд. След това обаче Панов започна да му приглася по всички въпроси. Хората са наплашени, а Христо Иванов е случаен и некомпетентен човек", каза Близнашки.

Според него основната цел на разразилия се скандал "Яневагейт" е да се удари главния прокурор Сотир Цацаров. Записите от него обаче се завъртели като бумеранг и стигнали дори до премиера Бойко Борисов, уточни Близнашки. Той каза още, че всички записи са незаконни и няма как да се използват като доказателства.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама