Деца от ЦДГ „Звънче” в Шумен ще търсят приятели на три континента

18:16, 02 дек 15 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от ЦДГ №1 „Звънче”в Шумен се включват в международен проект под надслов „Африка, здравей”, съобщи учителката Светла Попова.

За първи път те имаха възможност да се срещнат „очи в очи“ със своите нови приятели от три континента - Реюнион Айлънд / Южна Африка/, Грузия /Азия/ и Италия /Европа/.

Малчуганите общуваха на английски език, като всяко дете заставаше пред компютъра и разказваше за себе си – как се казва, на колко години е, какво обича. Последвалите музикални поздрави бяха на английски, италиански, френски, грузински и български език, разказаха педагози.

До този момент децата са се познавали задочно, знаели един за друг и за страните, от които са, единствено от интернет и публикуваните материали в платформата на eTwinning -  част от програмата Еразъм+ на Европейския съюз за електронно побратимяване.

Партньор на ЦДГ №1 е Регионалната библиотеката „Ст.Чилингиров“ – Шумен.

Целта на проекта е създаване на приятелства с връстници от три континента, развиване на уменията на децата в областта на информационните технологии и изкуството.

По време на своята едногодишна работа по темата „Африка, здравей!“ участниците ще научат английски език, изработвайки картинни речници с африкански животни и растения.

Сътрудничеството и работата в международен екип от ученици, учители, родители и библиотекари от три континента ще изгради отношения на приятелство и уважение между тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама