Депутати очакват при налагане на такса „Перник“ да се появи подобна във всеки град

19:43, 02 дек 15 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Появилата се информация за въвеждане на такса „Перник“ буквално развесели депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов и независимия народен-представител Георги Кадиев. Пред БНТ двамата се обединиха от тезата, че това е безумна идея.

Припомняме, че тя се появи вчера, след като бизнеса предложи автомобили с чужди регистрации да плащат такса за движението си в София. Самото име на таксата дойде символично, тъй като голяма част от населението на Перник живее в София. Тази сутрин председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова заяви по темата, че е нормално да има подобно нещо, след като „хората плащат данъците си за коли в Перник, а трошат софийските улици“.

Според Караджов подобна такса ще върне държавата във времето на феодалния град-държава.

„Обезпокоително е, че подобни въпроси стигат за обсъждане. Явно има някаква част от обществото, която не разбира фундаменталното – свободното придвижване на хора и стоки“, заяви депутатът от Реформаторския блок.

От своя страна Кадиев пък предположи, че подобна мярка ще доведе до ответен отговор от други градове и те ще наложат такса за коли със софийска регистрация.

„И изведнъж като преминете през няколко града ще трябва да платите една сума само заради това, че регистрационния ви номер е различен от тези на съответните градове“, добави Кадиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама