„Берое” победи „Левски” с 1:0 в Стара Загора

19:55, 02 дек 15 / Спорт 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Берое“ надигра „Левски” на стадиона под Аязмото в Стара Загора и закономерно победи с 1:0 в  среща от XVIII-я  кръг на първенството.

„Беройци“ показаха спортен дух и характер през всичките 93 минути, за да се поздравят с успеха, постигнат с единственото попадение на Спас Делев в 64-та минута.

Преди тази среща „Берое“ заемаше четвърта позиция в класирането с актив от 27 точки, докато „Левски“ бе водач в подреждането с 34 точки. Още в началните секунди на срещата Исмаил Иса бе изведен зад гърба на отбраната на „Левски“, но страничният арбитър маркира засада. В 6-та минута Спас Делев изведе Исмаил Иса на отлична голова позиция, а таранът поведе топката и стреля от границата на наказателното поле, но кълбото премина покрай целта.

След точно час игра Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар, заложен на 30 метра диагонално от целта, а в наказателното поле Венцислав Василев надскочи всички и засече топката с глава, а Боян Йоргачевич улови кълбото точно на голлинията.

В 62-ата минута Спас Делев проби на скорост по десния фланг, но вместо да стреля директно към целта, предпочете да комбинира с непокрития Елиаш, който отправи изстрел от движение, който премина на сантиметри покрай рамката на вратата.

Само след още две минути  Спас Делев бе изведен на чиста голова позиция зад отбраната на „Левски“, напредна няколко метра и останал сам срещу стража Йоргачевич насочи топката директно в долния десен ъгъл на вратата, за да открие резултата – 1:0.

В 70-ата минута Исмаил Иса бе изведен на чиста голова позиция зад гърба на защитата на гостите, преодолявайки чисто последния в отбраната Аймен Белаид, но в решаващия момент сгреши и стреля директно в Боян Йоргачевич.

След победата „Берое” остава на четвърто място в класирането с актив от 30 точки, плътно преследвайки лидерите в таблицата. На 6 декември „Берое” приема „Монтана“ от  16:30 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама