Пловдивски студенти: Не карай уморен, пил и с превишена скорост

20:21, 02 дек 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не карай уморен, пил и с превишена скорост" - това е само част от призива, който студентите от Университета по хранителни технологии (УХТ) отправиха към колегите си от страната в навечерието на 8 декември.

Тази година младите хора продължиха кампанията "Празнувай отговорно", инициирана от Студентския съвет и получила подкрепата на академичното ръководство и лично на ректора проф. Кольо Динков още при старта й - през декември 2014-а. За втора поредна годинта кампанията бе подкрепена и от ръководството на ОД на МВР - Пловдив, и сектор "Пътна полиция".

"През последните няколко години се радваме на една изключителна активност, енергия и инициативност на младите хора в университета ни. Тази активност не е епизодична - напротив, виждаме, че студентите ни развиват инициативите си, факт е, че за втора поредна година те продължават с кампанията "Празнувай отговорно", заяви ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, от 9 часа тази сутрин пред входа на висшето училище патрулира екип на "Пътна полиция" и екипи на студентите, които раздават брошури на колегите си и разговарят с тях преди празника. В лекционните зали днес Студентският съвет излъчва филм, изработен от младите хора по информация за пътно-транспортните произшествия, предоставена от КАТ-Пловдив.

"976 са тежките пътно-транспортни произшествия от началото на годината до днес, 79 са загиналите, 1277 - ранените. От тези 976 ПТП-та близо 150 са с участие на водачи на автомобили със стаж до 4 години. Затова идеята на младите хора да обърнат внимание на колегите си да празнуват отговорно е навременна, истинска и разумна", заяви инспектор Ботьо Гергинов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив.

"Тази година кампанията продължава по-дълго време - от днес до 8 декември, защото срещнахме изключителна подкрепа от нашите състуденти и приятели и защото виждаме, че има ефект от това, за което говорим в дните около празника", каза Иво Финков, зам.-председател на Студентския съвет в УХТ. Той уточни, че кампанията "Празнувай отговорно", инициирана от възпитаниците на университета, ще прерасне в пилотен за страната проект. "Имаме готовността да го представим пред Националното представителство на студентските съвети", съобщи Финков.

Само през месец декември студентите в УХТ провеждат три големи кампании - вчерашната АНТИ-СПИН кампания, в дните до 8 декември - "Празнувай отговорно", и на 16 декември - традиционната благотворителна инициатива в помощ на домове за деца, лишени от родителска грижа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама