Стартира Коледната благотворителна кампания „Топъл обяд”

07:55, 03 дек 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За седма поредна година стартира съвместна Коледна благотворителна кампания на Българския Червен кръст и търговска верига „Кауфланд България” за осигуряване на безплатен обяд   на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, деца на самотни родители.

До 4-ти януари 2016 г. клиентите на компанията ще имат възможност да направят дарения в благотворителните кутии на БЧК, разположени в двата магазина от веригата – в кв. „Българка” и до Автогара – Сливен.

Финансовите постъпления ще бъдат предоставени за програма “Топъл обяд“, по която БЧК от 1 декември 2015 г.  осигурява безплатен обяд за 30 деца от Сливен.  За техния подбор подкрепа оказаха училищата от Сливен.

Трапезарията се реализира за десета поредна година и ще продължи 60 учебни дни в рамките на месеците декември, януари, февруари и март  в заведение „Оранж” – Сливен.

В кампанията за набиране на средства по този повод, на местно ниво тази година ще се включи и веригата от супер маркети Еко Асорти. От 20-ти декември в магазините на фирмата доброволци на Младежкия Червен кръст ще оказват съдействие на клиентите при получаване на покупките след маркирането им от служителите на касите. Желаещите ще имат възможност да направят дарение в касичките с отличителните знаци на Червения кръст. Събраната сума ще се използва целево по програмата „Топъл обяд”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама