Ученически проект насочва туристи към 5-те най-популярни забележителности във В. Търново

08:03, 03 дек 15 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученически проект на възпитаниците на СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново насочва туристи към петте най-популярни исторически забележителности. Инициативата спечели първо място в конкурс на неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria.

Специална маркировка във формата на стъпки отвежда към паметника „Асеневци“, Самоводската чаршия, Мултимедийния посетителски център, крепостта Царевец и църквата „Свети Четиридесет мъченици”. 

Стъпките със син, червен и зелен цвят са разчертани по тротоарите в старата част на Велико Търново, а началото е от Централната поща, където е поставено и голямо информационно табло. Боята е трайна и устойчива на климатичните въздействия.

Проектът бе подкрепен и от Община Велико Търново, а формалното му финализиране бе уважено от заместник-кмета по културата, образованието и социалните дейности Ганчо Карабаджаков, както и от главния архитект Николай Малаков.

Ганчо Карабаджаков поздрави учениците, учителите, взели участие в инициативата и директора на школото Ангел Янчев. „Вашият проект е много полезен и помага за развитието на туризма в града ни. Продължавайте да бъдете все толкова активни и да реализирате идеите си”, обърна се Ганчо Карабаджаков към младите хора от СОУ „Вела Благоева”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама