Отбелязваме Освобождението на Плевен с тържествена церемония

08:29, 03 дек 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
138 години от Плевенската епопея и освобождението на града ще бъдат отбелязани с поредица от културни събития на 9 и 10 декември, информират от пресцентъра на местната администрация.

Проявите стартират с връчване наградите на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“, като церемонията ще се проведе в Арт – център от 13:00 ч. От 16:00 в „Панорама Плевенска епопея“ ще бъде представена книгата „Слава – Памет“, а от 17:00 в зала „Катя Попова“ ще има Празник на възрожденската и патриотична песен.

На 10 декември, който е обявен за Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за Освобождението, ще има още по – богата програма. От 11:00 на централния площад „Възраждане“ ще има тържествен ритуал. Час по – късно ще се състои премиерата на тематична изложба, подредена пред къща – музей „Цар Освободител“. Темата ще бъде участието на Румъния в Руско – турската война.

За 12:30 е предвиден безплатен празничен концерт, който ще се състои в драматичния театър „Иван Радоев“. В него свои изпълнения ще представят Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев, хорова формация „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дичева и Северняшки ансамбъл с ръководител Георги Хинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама