Правят рали обиколка на Варна в навечерието на Никулден

08:47, 03 дек 15 / Спорт 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17-то класик рали "Обиколка на Варна” ще се състои на 5 декември. Четвъртият кръг от шампионата с коефициент 2 се организира от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна и други. Център на ралито ще е площада пред Катедралния храм "Свето успение Богородично

Маршрутът е  с дължина 87.70км. и съдържа 7- часови контроли, 2 етапа – точна езда, 3 етапа – слалом (за  майсторско управление).

След старта автомобилната колона ще се отправи към квартал Аспарухово, под Аспаруховия мост за изпълнение на слалом №1, след това е стартът на етапа за точна езда Варна-Белослав. В Девня и Повеляново ще се проведат слаломите №2 и №3. След Повеляново ще е стартът на точна езда №2. След пълна обиколка на Варненското езеро маршрутът ще завърши пред Катедралата.

До този момент са подадени са 23 заявки за участие от три варненски клуба, като в деня на ралито те може да се увеличат. Най-старият автомобил е Триумф GT6 от 1967г. на Радослав Радев. С №1 ще стартират Николай Ковачев и Росен Колев, трикратни шампиони през 2011, 2013, 2014г. ( точна езда).

В това рали ще се реши шампионската титла за 2015 г. между настоящите шампиони и екипажа Пламен и Катя Атанасови.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама